Nova radijska oddaja Optike Jureš

1200x1200-1DO7S1G

Radijska oddaja je eden od klasičnih načinov sporočanja širši publiki, zato smo se v Optiki Jureš odločili, da se podamo tudi na radijske valove. Ljudje se nas obračajo z različnimi vprašanji.

 

Vedno radi odgovarjamo in želeli bi pomagati čim več ljudem, zato smo se odločili, da brezplačno svetujemo tudi preko radija (Radio Maxi in Radio Murski val). Naša radijska oddaja se imenuje “Dobro vidim – Optika Jureš svetuje”.

 

Kam lahko naslovite svoja vprašanja? 

Vprašanja lahko pošiljate na naš e-poštni naslov: info@optikajures.si.

Včlanite se lahko v našo Facebook skupino.

Prosimo, da spremljate tudi našo Facebook stran.

Ljudje, ki nimajo dostopa do interneta ali nimajo računalnika, nam lahko napišejo pismo, ki ga naslovijo na: Optika Jureš, Ormoška cesta 3a, 9240 Ljutomer.

Na katera vprašanja odgovarjamo?

Odgovarjali bomo na vsa vprašanja v zvezi s korekcijo vida, očali, stekli, lečami, popravilom očal itd.

Kar se tiče zdravja oči ne moremo odgovarjati, lahko pa se oglasijo pri zdravniku dr. Kiraly-ju, ki opravlja preglede v naši enoti v Ljutomeru.

V Optiki Jureš se že veselimo prihodnjih radijskih oddaj o dobrem vidu.

1. oddaja “Dobro vidim – Optika Jureš svetuje” 26. jun. 2018 – Radio Maxi.

Za poslušanje kliknite oranžni gumb za predvajanje.

O čem smo govorili v naši prvi radijski oddaji?

Govorili smo o najbolj pogostih težavah in kako bomo v bodoče sodelovali z radijskimi postajami in tako širili pomoč med ljudi.

 

S kakšnimi težavami se ljudje danes srečujejo?

Težave, ki jih imajo ljudje pri izboljšanju svojega vida, lahko razdelimo v tri sklope:

  1. Zdrav vid ni samoumeven, zato ljudje dostikrat niti ne vedo, da jim vid peša zaradi spremembe dioptrije ali zaradi nastanka kakšne bolezni.
  2. Druga stvar je sprememba dioptrije, ko že nosimo očala. Ena očala seveda niso za vse življenje. Potrebno je opravljati redne meritve in spremljati spremembo dioptrije.
  3. Tretji problem je strah pred veliko izbiro tako okvirjev kot stekel. Sem spada tudi vprašanje ali naj nosim enojna ali dvojna očala, enožariščna ali večžariščna itd.

 

Kako pa si ljudje lahko najhitreje pomagajo?

Rešitve so tri in vse so brezplačne:

  1. Meritev vida in očesnega pritiska je danes na voljo po vseh optikah. Ljudje naj ne odlašajo, ampak si dajo izmeriti svoj vid in očesni pritisk.
  2. Brezplačen pregled pri očesnem zdravniku priprada vsem na 2 leti.
  3. Ljudje naj prosijo svojega optika, da jim razloži vse o okvirjih in steklih in se tako prepričajo o tem, kaj dejansko rabijo.

 

Kaj pa bi ljudje morali vedeti, preden obiščejo katero koli optiko?

1. Pomembno je, da ljudje na koncu dobro vidijo. Če kljub očalom ne vidijo dobro, tudi po tem, ko bi se oko že moralo navaditi, z očali nekaj ni v redu. Ljudje se ne smejo sprijazniti z napačno izdelanimi očali, ampak morajo nazaj v svojo optiko.

2. Očala so pripomočki za izboljšanje vida, lahko pa so tudi modni dodatek. Očala si ljudje izberejo po svojih željah. Optik jim mora pomagati tako glede oblike, barve, teže, nosnikov, potem kakšne očalne leče oz. stekla bodo vgrajena itd. Tu je res pomembno, da ljudje dobijo čim več informacij in pridejo do kvalitetnih očal.

 

Kam naslovite svoja vprašanja?

Na elektronski naslov info@optikajures.si ali nam pišete na naslov Optika Jureš, Ormoška cesta 3a, 9240 Ljutomer.