Alergija oči

Alergija-oči

Alergije nas lahko zelo ovirajo, takšna je tudi alergija oči. Medtem ko obstaja veliko simptomov alergij, se neposredni stik z alergenom kaže v nenadni in močni reakciji, ki prizadane vaše oči.

Ob kihanju, kašljanju, srbenju in težavah s sinusi, ki jih povzročajo alergije, ne smemo pozabiti na naše oči.

Znaki alergij v očesu so solzenje, srbenje in otekanje, prav tako pa rdečina v očesih in okrog oči. Če ste v stiku s cvetnim prahom, domačimi živalmi, plesnijo ali prahom, se sprašujete, kaj lahko naredite, da ublažite simptome alergij.

Po tem, ko ste ugotovili, da gre za alergijo, poskušajte ugotoviti, kaj povzroča alergijsko reakcijo. Včasih zadostuje le večja pozornost in hitro najdemo vzrok, včasih pa vzroka nikakor ne moremo ugotoviti in moramo zato obiskati zdravnika, pri kateremu lahko opravimo alerlogoške teste.

Alergen največkrat povzroči dražanje očesa, ki je podobno občutku peska v očeh. Alergen razširi žile, povzroči solzenje in oteklino očesne veznice.

Otečejo, pordijo in srbijo lahko tudi veke. Ob kihanju se običajno pojavi še izcedek iz nosu.

V najboljšem primeru se bosta problema rešili in se tako poslovili od nadležnih alergij. Žal pa ni vedno tako. Morda ne boste mogli ugotoviti, kaj povzroča vaše reakcije ali pa se ne boste mogli povsem izogniti alergenom.

Če imate težave in jim ni videti konca, se posvetujte s svojim zdravnikom ali očesnim zdravnikom.