DOBER VID; VARNA IN UDOBNA VOŽNJA

Ali ste vedeli, da je vožnja avtomobila ena izmed najbolj zahtevnih aktivnosti za vaše oči?

Ceste in njihova okolica od voznika zahtevajo neprestano sprejemanje številnih informacij, za zaznavanje le teh pa je dober vid izjemnega pomena.

Vremenske razmere, kot so dež, megla, sneg in sončna svetloba prav tako vplivajo na vid in s tem na udobje v vožnji. Vožnja v slabih svetlobnih pogojih oz. ponoči predstavljata izziv za mnoge voznike. Močne luči in bleščanje nas hitro zmedejo ali zaslepijo. Vse pogostejša vozila z LED lučmi so lahko še posebej moteča. Globinski vid, razločevanje barv in periferni vid so tako močno zmanjšani. Ostrino vida dodatno zmanjšuje modra svetloba zaslonov na armaturni plošči.

Poleg neudobja zaradi vožnje v slabih svetlobnih pogojih je pomembno dejstvo, da je kar 90% reakcijskega časa odvisnega od dobrega in kvalitetnega vida. Slabši vid torej pomeni daljši reakcijski čas. Na cesti se okoliščine nenehno spreminjajo in nevarnost se lahko pojavi v trenutku. S pravilno korekcijo in z specialnimi očalnimi lečami ki so obdelane s posebnimi nanosi kot so filter za povečanje kontrasta in zaznavanje barv, nanos proti bleščanju, hidrofobni sloj ter možnost izdelave z raznimi barvnimi odtenki boste vsekakor pripomogli k večji varnosti v prometu.

Pomemben je izboljšan vid takrat in tam, ko je to potrebno. Pri vožnji je naš pogled večinoma usmerjen naprej v smeri vožnje, vendar smo hkrati prisiljeni v stalne in hitre spremembe smeri in razdalje pogleda, vse to z minimalnimi premiki glave. Med vožnjo tako stalno menjavamo svojo osredotočenost s ceste: na ogledala, na armaturno ploščo, navigacijske naprave in nazaj na cesto. Korekcijska očala s specialnimi lečami za vožnjo so na voljo v enožariščnih in progresivnih izvedbah. Obe različici pa nudita široka vidna polja in kvaliteten vid na vse razdalje.

V kolikor za volanom preživite ogromno časa, vam v Optiki Jureš po predhodni korekciji vida, izdelamo očala za vožnjo z očalnimi lečami z revolucionarno tehnologijo.

Ko boste naslednjič na cesti, bodite opremljeni z očali in uživajte v vožnji.